In­for­ma­tions­tek­no­lo­gi

Business Analyst til Business Intelligence team

Er du en analytiker, som kan lide at fordybe dig i brugerbehov og krav i en IT-verden? Trives du med struktureret at nedbryde forretningskrav og omsætte det til udviklingsopgaver? Og har du samtidig lyst til at udvikle dig indenfor applikationsudvikling, vedligehold og drift af it-systemer?

Drift og videreudvikling i agil kontekst
Som Business Analyst i kontoret Data Management ICE har du fokus på forretningsanalyse, hvor du skaber sammenhængen mellem forretning og it-applikationer. Din rolle er således helt uundværlig i en stor kompleks IT-organisation med mange interessenter. Som Business Analyst vil du få et helt unikt indblik i meget komplekse it- og forretningsudfordringer i et team, der både er i drift og videreudvikling. 

Du bliver en del af kontoret for Data Management ICE i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen (UFST), hvis formål er at sikre at data til ICE-programmet er tilgængeligt for Vurderingsstyrelsen. ICE udfører forretningsudvikling og vedligehold af it-systemerne ift. ejendomsvurderinger. Du vil indgå i et team, som udvikler Qlik-applikationer til Vurderingsstyrelsen, hvor komplekse data visualiseres til rapportering, kvalitetssikring med mere. Teamet har et meget tæt samarbejde med Vurderingsstyrelsen og formår at transformere et komplekst datasæt til brugbar forretningsfunktionalitet.

Arbejdsmetoderne i UFST vil i stadig større grad gå mod et mere agilt setup med udgangspunkt i SAFe, og med modernisering ud fra en DevOps-filosofi. Det agile er i fokus for både udvikling af løsninger samt it-drift og kravstillelse. 

Samarbejde i centrum
I rollen som Business Analyst har du fokus på et godt samarbejde med de systemrelaterede forretningsområder. Du bidrager til at planlægge og analysere forretningsbehov med henblik på at omsætte dem til tekniske løsningsforslag til brug for udvikling og idriftsættelse. Du har interesse for forretningsudvikling, og procesforbedring og du vil over tid få en indsigt i hele ejendomsdomænet. 

Dine opgaver som Business Analyst vil omfatte:  

 • Analyse af data med interessenter på ejendomsområdet  
 • Strukturere, udfordre og navigere mellem forskellige behov og anbefalinger til løsningen
 • Definere og beskrive features inklusiv acceptkriterier for både funktionelle og non-funktionelle krav
 • Nedbryde features til user stories til brug for løsningsdesign og udvikling
 • Have en tæt dialog mellem udviklere og forretningen, og kunne oversætte komplekse data til konkrete forretningsbehov
 • Dokumentere løsningen, andre afklaringer og vedligeholde dokumentation 

Du kommer til at indgå dynamisk team, hvor opgaver løses gennem fælles, interaktiv og relevant sparring. Teamet består af kollegaer, som dyrker åben kommunikation, løsning af problemer som team og socialt samvær udenfor arbejdet for at vedligeholde samarbejdet. Kompetencerne i teamet spænder fra Clojure-udvikling, ETL og test til udvikling af brugergrænseflader i Qlik. Det er derfor et team, med stor føling for brugerne og med et godt samarbejde med Vurderingsstyrelsen. Du kommer især til at have et tæt samarbejde med teamets Product Owner og teamets to Qlik-udviklere

Struktureret, erfaren, initiativrig
Vi forestiller os, at du har en uddannelsesmæssig baggrund indenfor IT eller er generalist med erfaring indenfor spændingsfeltet mellem forretning og IT. 
Derudover, forestiller vi os at:

 • du har stærke analytiske og kommunikative kompetencer. 
 • Du er vedholdende, praktisk og handlekraftig i at omsætte forretningsbehov til brugbare IT-løsninger.
 • du er god til at arbejde i et team, og til at inddrage relevante parter løbende i kravstillelsen af features.
 • du evner at forhandle, forklare og bidrage til at skabe relevant forståelse og opbakning til de fastlagte løsningsdesigns.
 • du er løsningsorienteret, formår at udnytte et stærkt overblik og navigere igennem behov, muligheder og/implikationer.

Til teamets samspil er dine initiativer, idéer og handlekraft også vigtige parametre for vores succes og mange leverancer. Hertil er evner for stakeholder management en vigtig kompetence. Fokus er at udnytte motivation, kompetencer og samarbejde for at bygge sammenhængskraft og udbytte mellem udfordrende forretningsbehov og stærke IT-løsninger.

Innovativ arbejdsplads med fokus på samarbejde 
Du kan se frem til at blive en del af en spændende og innovativ arbejdsplads, præget af tæt samarbejde og viljen til at lykkes. Vi har en uformel omgangstone, og vores daglige sparring, medarbejdere imellem, er en forudsætning for skabelsen af gode løsninger, der fungerer i dag og er forberedt til i morgen. Du vil indgå i et introduktions- og oplæringsforløb for hurtigt at kunne arbejde selvstændigt med opgaverne.  

Kontakt og ansættelsesvilkår
Send din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle udtalelser via linket ”Søg stillingen” senest 28. september 2022. Vi holder samtaler løbende.  

Har du spørgsmål til stillingen er du meget velkommen til at kontakte Brian Lygh på 72371640. Der kan indgå en logisk test og en personanalyse i ansættelsesforløbet.  Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC), overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet.     

Du bliver ansat i Skatteministeriet med tilhørende institutioner. Dit arbejdssted vil være Nybrovej 116, 2800 Kongens Lyngby.   

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen opfordrer alle kvalificerede uanset alder, køn, seksuel orientering, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.  

Om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen  

’Vi sikrer velfungerende it-løsninger, så den samlede Skatteforvaltning kan løse sin opgave’

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er en tværfaglig styrelse og har til opgave at udvikle, drifte og vedligeholde nye og eksisterende it-systemer i Skatteforvaltningen, så de er stabile, sikre og omkostningseffektive.

Vores medarbejdere er fagligt kompetente og specialiserede og samtidig i stand til at arbejde tæt sammen med andre fagligheder på tværs af Skatteministeriet. Kun gennem et stærkt fagligt fællesskab på tværs af fagområderne kan vi lykkes med den omfangsrige og komplekse opgave, vi har.

Vi søger løbende nye kolleger, som deler vores ambition om at sikre fundamentet for finansieringen af den offentlige sektor.

Læs mere om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen på www.ufst.dk

Stillings-ID

160591

Ansøgningsfrist

28-09-2022

Tiltrædelsesdato

01-12-2022

Arbejdssted

Nybrovej 116, 2800 Kongens Lyngby.

Kontakt

Brian Nørgård Lygh

contacticon E-mail

contacticon 72372393

Hjemmeside

ufst.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button